دستيار و مشاورعالي فرمانده معظمکل قوا، گفت: آمريكاييها تلاش ميكنند كه جبههاي مركب از برخي كشورهاي اروپايي و عربي مقابل ايران ايجاد کنند و حتي به روسيه هم نزديك ميشوند براي اينكه از حمايت سياسي آنها نسبت به ايران به ويژه درموضوع انرژي هستهاي بكاهند و روسيه را از ايران جدا كنند.
دستيار و مشاورعالي فرمانده معظمکل قوا، گفت: آمريكاييها تلاش ميكنند كه جبههاي مركب از برخي كشورهاي اروپايي و عربي مقابل ايران ايجاد کنند و حتي به روسيه هم نزديك ميشوند براي اينكه از حمايت سياسي آنها نسبت به ايران به ويژه درموضوع انرژي هستهاي بكاهند و روسيه را از ايران جدا كنند.
سردار سرلشكر پاسدار سيد يحيي رحيمصفوي درگفتوگو با خبرنگار«ايلنا» درخصوص اينكه تغيير سياستهاي آمريكا چه مقدار واقعي است؟, اظهارداشت: فعلا اظهارنظركردن به صورت دقيق زود است و بايد حداقل شش ماه تا يك سال بگذرد تا در عمل ببينيم سياستهاي دولت جديد آمريكا چيست ولي به نظر ميرسد سياستهاي نظامي اوباما به ويژه درخاورميانه و جنوب غربي آسيا تغيير اساسي نكند.
فرماندهكل سابق سپاه پاسداران ابقاي “رابرت گيتس” در مقام وزارت دفاع آمريكا را به معناي ادامه همان سياستهاي پيشين آمريكا دانست و افزود: حمايت دولت جديد آمريكا از فجايع غزه و تقويت حضور نظامي آمريكا در افغانستان که به دستور اوباما 17 هزار نيروي نظامي جديد اعزام شد و بيش از سه بار بمباران و كشتار مردم مرز افغانستان و پاكستان انجام داده است نشان از عدم تغيير سياستهاي نظامي آمريکاست، ضمن آنکه تغييري هم در آرايش نظامي آمريكا در خليج فارس و درياي عمان نميبينم به همين علت معتقدم سياستهاي نظامي آمريكا در منطقه تغيير عمدهاي نخواهد كرد.
صفوي در پاسخ به اين سوال که؛ به نظر شما گسترش سياستهاي خاورميانهاي آمريكا به چه شكل خواهد بود و آيا حمايت از برخي كشورهاي عربي و منزوي كردن ايران همچنان ادامه مييابد يا خير؟، گفت: مشكل اساسي آمريكا در بعد اقتصادي چين خواهد بود كه ميخواهند تا سال 2025 قدرت برتر اقتصادي جهاني باشند و در سياستخارجي مشكل آنها در منطقه خاورميانه ايران است.
وي توضيح داد: آمريكاييها تلاش ميكنند كه جبههاي مركب از برخي كشورهاي اروپايي و عربي مقابل ايران ايجاد کنند و حتي به روسيه هم نزديك ميشوند براي اينكه از حمايت سياسي آنها نسبت به ايران به ويژه درموضوع انرژي هستهاي بكاهند و روسيه را از ايران جدا كنند، درواقع تكاپوي هيلاري كلينتون و روابط سياسي كه آمريكا با روسيه پيگيري ميكند نشان از همين امر است.
فرماندهكل سابق سپاه پاسداران با اشاره به نياز آمريکا براي حمايتهاي لجستيکي از نيروهايش در افغانستان و نياز به مسيرپشتيباني امن از اين نيروها, اظهارداشت: پيش از اين از طريق پاكستان پشتيباني ميکردند ولي فعلا اين مسير ناامن شده و كاروانهاي لجستيكي و تداركاتي آمريکاييها غارت شدهاست، به همين خاطر دنبال يك مسير ايمن ميگردند, پايگاههايي در قرقيزستان داشتند كه با فشار روسيه آن پايگاه برچيده شد و براي مسير پشتيباني هماكنون به روسيه نزديك ميشوند كه از مسير روسيه و منطقه آسياي مركزي نيروهاي خود را پشتيباني كنند به همين علت به نظر ميرسد دولت جديد آمريکا به روسيه نزديك شود و روسيه هم يك بازيگري است كه با برگ ايران خوب بازي ميكند.
دستيار و مشاورعالي فرماندهکل قوا، تصريح کرد: من احتمال ميدهم كه آمريكا جريانهاي القاعده را عليه ايران فعال كند و بار ديگر اختلافافکني بين شيعه و سني را سامان دهد. نکته ديگر آنکه، دولت جديد آمريكا ممکن است به فشارهاي سياسي, اقتصادي, تحريمها و مشكلاتي براي درياي عمان و مسيرهاي دريايي, در آينده روي آورد ضمن آنكه فشارهاي فرهنگي و سياسي را افزايش ميدهند.
صفوي با اشاره به فعاليتهاي موذيانه دو شبكه بي بي سي فارسي و VOA، گفت: هر دو شبكه بسيار موذيانه عليه ايران برنامه پخش ميكنند و برخي از داخل ايران براي آنها تحليل خبري تنظيم ميكنند و يا ايرانيهايي كه به فضاي سياسي روز ايران مسلط بودند را استخدام كردند تا اقدامات سياسي و فرهنگي خود را عليه جمهوري اسلامي ايران سامان دهند.
فرماندهكل سابق سپاه پاسداران، در پاسخ به اين سوال که؛ با توجه به اين مباحث به نظر شما گفتوگوي عادلانه و همراه با احترام متقابل بين ايران و آمريكا شكل ميگيرد يا خير؟، اظهار داشت: شما بايد اين را از مسوولين سياسي بپرسيد.