سردار سرلشكر صفوي دستيار و مشاور عالي فرمانده معظم كل قوا در امور مرتبط با نيروهاي مسلح با اشاره به سالروز تاسيس سپاه پاسداران گفت: سپاه در روزهاي اوليه پيروزي انقلاب اسلامي به صورت خودجوش با تشكيل كميتههاي مردمي در محلات و شهرها در دوم ارديبهشت ماه 1358 رسما با فرمان حضرت امام خميني(ره) و با تصويب شوراي انقلاب شكل گرفت.
وي در ترسيم فضاي سياسي حاكم در زمان تاسيس سپاه گفت: سپاه در شرايطي تشكيل شد كه در ژاندارمري، شهرباني و ارتش نوعي حالت ابهام و سستي بوجود آمده بود و در آن شرايط سپاه به صحنه انقلاب اسلامي البته بيشتر با گرايش امنيتي وارد شد.
صفوي افزود: در داخل كشور عناصر ضد انقلاب و گروههاي چپ و گروهكهاي منافق و حتي برخي از نيروهاي ملي مذهبي به شدت از تشكيل يك نيروي جديد انقلابي نگران بودند و از خارج هم فشارهائي از جمله جوسازيهاي داخلي و خارجي وارد ميآمد.
فرمانده سابق كل سپاه در ادامه سخنان خود فرآيند تشكيل سپاه را در 3 مرحله، از پيروزي انقلاب اسلامي تا قبل از جنگ تحميلي، از شروع جنگ تحميلي تا پايان آن در سال 67 و بعد از جنگ تاكنون بيان نمود و افزود: در مرحله نخست سپاه بيشتر در تأمين امنيت پايدار در مناطق بحراني مانند كردستان و برخي از مناطق جنوب شرق فعاليت ميكرد. در مرحله بعدي، سپاه در يك فرآيند قدرتگيري و تغيير ساختار نظامي و تشكيل نيروهاي سهگانه، تيپها، لشكرها قرار داشت. پس از پايان جنگ كه 19 سال از آن ميگذرد، سپاه وارد مرحله قدرت بخشي به ساختار و سازمان داخلي و بالابردن درجه علمي و دستيابي به تكنولوژي و تجهيزات نظامي و افزايش قدرت فكر و انديشه و توان نرمافزاري خود و ورود در بخشهاي سازندگي كشور با فرمان فرمانده معظم كل قوا شد.
صفوي در بيان ماموريتهاي سپاه با اشاره به قانون اساسي و اصل 150، پاسداري از انقلاب اسلامي و دستاوردهاي آن را از جمله ماموريتهاي سپاه برشمرد و گفت: اگر وارد مصداق شويم حفظ نظام جمهوري اسلامي و تماميت ارضي كشور و يا كمك به سازندگي كشور، يا همان كار فرهنگي كه در درون بسيج و سپاه انجام ميشود را ميتوان جزء لايههايي از سپاه و يا مأموريت آن دانست.
مشاور عالي فرمانده معظم كل قوا در ادامه سپاه را يك قدرت چند منظوره با عملكرد چندگانه متناسب با ماموريتهاي واگذار شده به آن معرفي كرد و قدرت اصلي سپاه را قدرت اصلي سپاه را قدرت عقيدتي و ايمانياش و وجود نيروهاي متفكر، خردمند و شجاع و ولايتمدار دانست.
فرمانده سابق كل سپاه در خصوص شرايط شروع جنگ تحميلي خاطرنشان كرد: مسئولان سياسي كشور در شروع جنگ تحميلي با غافلگيري استراتژيك روبرو شدند، آنها حتمال نميدادند جنگ بزرگي در مقابل نظام نوپاي جمهوري اسلامي ايران قرار گيرد. در اين شرايط دشمنان هم در برآورد استراتژيك دچار برآورد غلط شدند و فكر ميكردند با ارتشي در وضعيت بهم ريخته روبرو هستند. در حاليكه قدرت بزرگي چون نفوذ و تاثيرگذاري حضرت امام و قدرت مديريت و بسيج مردم توسط حضرت امام (ره) را ناديده گرفتند و قدرت سپاه را در ورود به صحنه جنگ، خلاقيت، ساماندهي، آموزش و قدرت طرحريزيهاي عملياتي سپاه را جدي نگرفته بودند. بنابر اين سپاه با ورود به صحنه، معادله جنگ را به نفع ايران تمام كرد و با وحدتي كه با ارتش پس از سال 1360 بوجود آمد، معادله جنگ با پيروزي ايران كامل شد.
صفوي در بيان تهديدات متوجه ايران از جنگ دوم خليج فارس، اشغال نظامي افغانستان و جنگ عراق به عنوان بحرانهاي پيرامون كشور نام برد كه با تدابير حكيمانه رهبر معظم معظم انقلاب و سياستهاي شوراي عالي امنيت ملي و همچنين حضور موثر و پر قدرت بازدارندگي سپاه اين خطرات متوجه ايران نشد و در اين مرحله هم سپاه پاسداران و هم ارتش جمهوري اسلامي به عنوان قدرتهاي بزرگ نظامي جمهوري اسلامي ايران نقش بازدارندگي داشتند.
وي با اشاره به تلاش آمريكاييها و صهيونيستها تاكيد كرد: دشمنان ايران در تلاشند ايران را به عنوان خطري براي منطقه مطرح كنند، در حاليكه قدرت نظامي جمهوري اسلامي ايران همواره در جهت برقراري امنيت كشور و مشاركت در امنيت و صلحپايدار در منطقه حساس خليجفارس بوده و سياست دفاعي ايران و استراتژي ملي آن يك استراتژي دفاعي و دكترين نيروهاي نظامي ما، دكترين دفاعي و بازدارندگي موثر است. اين در سياست داخلي و خارجي ما به روشني توسط مقام معظم رهبري و فرماندهي كل قوا و رياست محترم جمهوري در مقاطع مختلف بيان شده است، وليكن آمريكاييها به دنبال فروش ميلياردها دلار سلاح به كشورههاي جنوبي خليج فارس تحت پوشش سناريوي ايران هراسي و با بزرگ كردن خطر جمهوري اسلامي ايران هستند.
سرلشكر صفوي در خصوص توان بازدارندگي نيروهاي مسلح ايران نيز گفت: در پيشرفت ساخت انواع تجهيزات مختلف هوايي، زميني و دريايي تقريبا به خودكفايي رسيده و از يك قدرت بازدارندگي موثري برخورداريم و همواره دشمن را رصد ميكنيم و بدور از سادهانديشي و براي دفاع همه جانيه از كشور، نيروهاي مسلح آمادگيهاي لازم را دارند و با تجارب جنگ و مجموعه ظرفيتهاي ايجاد شده، وزارت دفاع قادر گرديده تامين كننده تجهيزات نيروهاي مسلح باشد.
سردار صفوي در پايان دلايل ناپايداري، تنش و ناامني منطقه را وجود رژيم صهيونيستي و حضور نظامي آمريكاييها در عراق و افغانستان دانست و اضافه كرد: آمريكاييها به دنبال حضور در سالهاي طولاني مدت در منطقه و تسلط بر منابع نفتي منطقه هستند.