دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم كل قوا در مراسم افتتاح موزه هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: در شرایط فوق پیچیده، سیال و در هم تنیده مسائل دفاعی، امنیتی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی قرار گرفته ایم.
كشور عزیزمان ایران و منطقه غرب اسیا و سلسله مراتب قدرت در نظام بین الملل در مرحله گذار ژئوپلیتیكی و به تعبیر مقام معظم رهبری در مرحله پیچ تاریخی قرار گرفته است.
آنچه در آینده در منطقه غرب آسیا شاهد آن خواهیم بود، كاملا متفاوت از گذشته خواهد بود و چنانچه عقلانیت، سیاست و صداقت در درازمدت از هر دو طرف بلكه سه طرف ماجرا اثبات شود، قطعا به نفع كشورها و ملت های منطقه و به ضرر استكبار غربی و صهیونیست ها خواهد بود.
ظهور و افول قدرت امریكا در جهان و رژیم صهیونیستی در منطقه خاورمیانه به صورت حقیقی و واقعی در حال رخ دادن است.
توانایی و قدرت پیش بینی حوادث آینده در سیاست همسایگی و نگاه به شرق بزرگترین راهبرد سیاست خارجی برای عبور از شرایط فعلی و رسیدن به شرایط مطلوب برای ملت و دولت ایران است.
اگر تصمیم سازمان و تصمیم گیران سطوح عالی كشور بتوانند از فرصت تنش های غرب و ناتو با روسیه و چین در شرق آسیا استفاده كنند برای منافع ملی، منافع منطقه ای و صلح و امنیت پایدار و پیشرفت اقتصادی و دسترسی به تكنولوژی های جدید و افزایش همگرایی و تعامل با ١٥ كشور همسایه و تقویت ساختارهای قاره ای همچون سازمان همكاری شانگهای سودمند خواهد بود و قطعا منافع آن در درازمدت به ملت و كشورهای منطقه خواهد رسید.
این توافق یعنی دوران پساامریكا در منطقه خلیج فارس و غرب آسیا شكل گرفته است.
این توافق یك زلزله سیاسی در روابط بین الملل و پایانی بر هژمونی جهانی امریكا و دومین ضربه اساسی چین به هژمونی امریكا بود.
اولین ضربه را چین روز ٢٥ ابان ١٣٩٩ به امریكا وارد كرد كه بزرگترین توافق تجارت آزاد جهان با حمایت چین و بدون حضور امریكا شكل گرفت. از این توافق تحت عنوان پیمان مشاركت اقتصادی جامع منطقه ای(RCEP) نام برده می شود و متشكل از جمعیت ٢/٢ میلیارد نفری و یك سوم تولید اقتصاد جهان است كه خبرگزاری فرانسه از ان به عنوان كودتای اقتصادی چین یاد می كند.
دومین ضربه چین به امریكا همین توافق اخیر ایران و عربستان بود. از آنجایی كه چین بزرگترین شریك تجاری عربستان و ایران است، یعنی مبادلات تجاری سعودی با چین در سال ٢٠٢١ به ٧٨/٣ میلیارد دلار و با ایران قریب به ١٥ میلیارد دلار رسید.
عربستان بزرگترین منبع تأمین كننده نفت چین است و حدود ١٨درصد از كل خرید نفت خام پكن را تشكیل می دهد.
طبق توافق راهبردی ٢٥ساله ایران و چین این كشور در قبال خرید نفت ایران در زمینه توسعه زیرساخت، شبكه ریلی و بنادر، كشت و صنعت و … در كشور عزیزمان سرمایه گذاری خواهد كرد. از طرف دیگر چین از نفت سایر كشورها از جمله عراق، عمان، كویت، امارات و قطر هم استفاده می كند به صورتی كه ٥٠درصد نیاز نفتی چین از خلیج فارس تأمین می شود.
سرلشكر صفوی در جمع بندی تحلیل خود تاكید كرد منافع تهران، ریاض و پكن در خلیج فارس بر اساس اقتصاد و امنیت برقرار خواهد شد.