مشاور عالي فرمانده معظم كل قوا گفت: در زمان جنگ براي هر لشكر از دشمن شناسنامهاي تشكيل داده بوديم و ميدانستيم كه آن لشكر چه تعداد تانك، نفربر، توپخانه و وسايل هجومي و دفاعي دارد، حتي عكسها و سوابق فرماندهان لشكر را بهطور كامل تهيه كرده بوديم.
سردار سرلشكر پاسدار دكتر سيد يحيي صفوي ،دستيار و مشاور عالي فرمانده معظم كل قوا در مراسمي كه به مناسبت روز بزرگداشت سوم خرداد در دانشگاه الزهرا برگزار شد، اظهار داشت: اگر مشاهده ميشود در عمليات خيبر و بدر مناطق خاصي براي عمليات انتخاب ميشد به دليل ضعفهاي دشمن و قدرت نيروهاي خودي در آن مناطق بود.
وي با اشاره به اينكه در زمان جنگ رزمندگان ايران دشمن را به خوبي ميشناختند، ادامه داد: در آن زمان براي هر لشكر از دشمن شناسنامهاي تشكيل داده بوديم و ميدانستيم كه آن لشكر چه تعداد تانك، نفربر، توپخانه و وسايل هجومي و دفاعي دارد، حتي عكسها و سوابق فرماندهان لشكر را به طور كامل تهيه كرده بوديم.
فرمانده سابق كل سپاه افزود: با توجه به اين اطلاعات هر فرماندهاي از دشمن كه دستگير ميشد، بلافاصله با مشخصاتي كه از وي در دست داشتيم، مشخص ميشد كه از كدام تيپ است و همين عامل به ما كمك ميكرد وي را به طور شايسته تخليه اطلاعاتي كنيم.
دكتر صفوي بيان كرد: در دوران دفاع مقدس لشكري با عنوان لشكر بدر وجود داشت كه مجاهدين و ارتشيهاي عراق با حدود 16 هزار نفر آن را تشكيل داده بودند كه در چندين عمليات بزرگ همانند كربلاي 5 عليه عراق جنگيدند و اين نشانگر قدرت بالاي نظامي ايران بود.
وي تصريح كرد: زماني كه سينه به سينه و از روبرو با ارتش عراق ميجنگيديم آنها تا آخرين نفس دست از مبارزه برنميداشتند ولي زماني كه آنها را دور ميزديم و به اصطلاح “تك احاطه اي ” را انجام ميداديم، ارتش عراق غافلگير ميشد و شكست سنگيني را به آنها تحميل ميكرديم.
مشاور عالي فرمانده معظم كل قوا اضافه كرد: عمليات آزادسازي خرمشهر چهارمين عمليات بزرگ رزمندگان ارتش، سپاه و بسيج بود كه طي 9 ماه بزرگترين پيروزيها را براي ايران و سختترين شكستها را براي عراق به همراه داشت.
سرلشكر صفوي با بيان اينكه عمليات بيت المقدس از ويژگيهاي خاص فراواني برخوردار بود كه سرعت از ويژگيهاي بارز آن محسوب ميشود، گفت: بعد از عمليات فتح المبين رژيم بعثي عراق تصور نمي كرد كه رزمندگان ايران اسلامي بعد از اين عمليات سخت به زودي طرحي را براي حمله و آزادسازي خرمشهر پايهر يزي كنند در حالي كه استراتژي رزمندگان ايران كوبيدن پتكي به صورت مستمر و منظم بر بدنه رژيم بعثي عراق تا نابودي آن بود كه عمليات بيتالمقدس يكي از ضربات سهمگين اين استراتژي محسوب ميشد.
وي اظهار داشت: عمليات بيتالمقدس حدود 10 برابر عمليات فتح المبين بود كه اين موضوع هم يكي از ويژگيهاي بارز ديگر اين عمليات بود.
مشاور عالي فرمانده معظم كل قوا افزود: در عمليات بيت المقدس با توجه به برتري اطلاعاتي كه رزمندگان ايران از دشمن داشتند، موفق شديم رژيم بعثي عراق را در خرمشهر به صورت غافلگيرانه اي شكست دهيم.
سرلشكر صفوي با اشاره به اينكه عمليات بيت المقدس جنگ بسيار سختي بود به طوري كه 26 شبانه روز طول كشيد، بيان كرد: عراقيها به هيچ وجه نميخواستند خرمشهر بهدست رزمندگان ايران بيفتد، در روز سوم خرداد لشگر پياده عراق با 10 هزار نيرو از نفوذ رزمندگان اسلام درخرمشهر جلوگيري ميكرد، در همين راستا صدام به فرمانده لشگر پياده خود دستور داده بود كه از محاصره رزمندگان ايران هر چه سريعتر خارج شوند كه اين امر به دليل ايثار و هوشياري بالاي رزمندگان ايران هيچگاه ميسر نشد.
فرمانده سابق كل سپاه گفت: روز سوم خرداد كه وارد خرمشهر شديم حدود 10 هزار عراقي اسير رزمندگان ايران شدند و عدهاي هم در حال فرار از رودخانه اروند در دام آب گرفتار و غرق شدند.
دكتر صفوي ادامه داد: زماني كه خرمشهر در اختيار كامل رزمندگان ايران قرار گرفت طي تماس تلفني اين خبر را به بيت امام داديم كه در آن زمان فرزند امام حاج سيداحمد خميني بعد از اينكه خبر آزادسازي خرمشهر را به امام دادند در جواب به ما گفتند؛ كه امام لبخند خوبي بر لبانش جاري شده است كه خبر همان لبخند موجب فراموش شدن تمام سختيهايي شد كه رزمندگان طي 26 شبانهروز براي آزادي خرمشهر متحمل شدند.
وي در ادامه اين برنامه در پاسخ به اين پرسش كه واكنشهاي امام در رابطه با خيانتهاي بنيصدر خصوصاً در آغاز جنگ تحميلي چگونه بود، اظهار داشت: بنيصدر فرد خائني بود كه قدر ملت ايران و رهبري آن را ندانست، وي ملت ايران را نميشناخت و نميخواست بفهمد ملت ايران در طول اين سالها چه تغييرات وسيع و رو به پيشرفتي داشتهاند.
مشاور عالي مقام معظم رهبري گفت: زماني كه جنگ آغاز شد هفت ماه بود از عمر رياست جمهوري بنيصدر ميگذشت، وي در جنگ به ملت ايران اعتقاد نداشت و بارها به امام ميگفت كه بسيجيان ايران مقاومت در برابر عراقيها را ندارند چرا كه جنگ را متخصصين اداره ميكنند و بايد به آمريكاييها دست دوستي دهيم تا آنها ايران را در برابر عراق محفوظ نگه دارند.
سرلشكر صفوي ادامه داد: بنيصدر و بازرگان افرادي بودند كه در خطاب به امام (ره)، لفظ امام را به كار نميبردند و به جاي آن آقا ميگفتند. بني صدر با كار خيانتكارانه اي كه انجام ميداد قصد داشت به قهرماني ملي تبديل شود و امام را كنار بگذارد.
صفوي در پايان در پاسخ به اين پرسش كه از آنجايي كه مسئولان كشور معتقدند كه تجاوز به ديگر كشورها اشكال دارد، چگونه ايران به بعضي از مناطق عراق مانند فاو و جزاير مجنون حمله كرد، گفت: ايران براي اينكه به خواستههاي عادلانه خود در جنگ برسد به سازمان ملل متحد و عراق اعلام كرد كه كشور عراق آغازگر اين جنگ بوده و بايد به اين امر اعتراف كند ولي كشور عراق زير بار اين خواسته ايران نميرفت.
وي ادامه داد: يكي از دلايل ورود رزمندگان ايران به خاك عراق اين بود كه جز حقوق خود كه شرايط صلح پايدار و طولاني بود چيز ديگري را طلب نميكرد.
مشاور عالي فرمانده معظم كل قوا بيان كرد: عراقيها قبول نداشتند كه متجاوز هستند و به شرايطي كه ايران براي صلح گذاشته بود تن نميدادند و ميخواستند آتشبس به گونهاي باشد كه هر زماني كه آنها اراده كنند صلح را زير پا بگذارند و مجدداً به ايران حملهور شوند.
صفوي تصريح كرد: همانطور كه جنگ را رهبران سياسي آغاز ميكنند به همانگونه به پايان ميرسانند؛ جنگ در حقيقت ادامه سياست است، براي اينكه جنگ خاتمه پيدا كند بايستي اراده رهبري سياسي جنگ شكسته شود و براي اين كار بايد تجهيزات تهاجمي و دفاعي دشمن نابود شود.
وي اظهار داشت: ايران بايد اراده سياسي خود را بر اراده سياسي عراقيها تحميل ميكرد در عمليات كربلاي 5 كه به نزديكي بصره رسيديم، صدام حاضر شد كه قطعنامه را بپذيرد و به عنوان آغازگر جنگ شناخته شود.
مشاور عالي فرمانده معظم كل قوا خاطرنشان كرد: ايران تا آخرين روزهاي جنگ در حال دفاع بود و براي ادامه دفاعش وارد خاك عراق شد.
سرلشكر صفوي گفت: جهاد دفاعي بر همگان واجب است، قبل از عمليات فاو خدمت امام رسيديم و چگونگي اجرايي اين عمليات را به امام توضيح داديم، امام بعد از ساعتها حوصله كه به تمام صحبتهاي ما گوش دادند، فرمودند كه همان طور كه خدا امر كرده است نماز بخوانيد به همانگونه امر ميكند از حق خود دفاع كنيد. در حقيقت فرمانده كل قوا خداست برويد و مطمئن باشيد كه پيروز خواهيد شد.