رييس همايش سراسري جغرافيا، توسعه، دفاع و امنيت در جنوب شرق كشور گفت: در پي آن هستيم تا پيشنهاداتي براي طرح جامع آمايش سرزميني جنوب شرق كشور ارائه دهيم تا در آن مباحث توسعه اي، امنيتي و دفاعي ديده شود.
سردار سرلشكر پاسدار دكتر سيد يحيي صفوي دستيار و مشاور عالي فرمانده معظم كل قوا، صبح امروز در همايش سراسري جغرافيا، توسعه، دفاع و امنيت در جنوب شرق كشور با بيان اينكه پيشزمينههاي لازم براي برگزاري اين همايش نظير تداركات لازم، كارهاي پژوهشي و تحقيقاتي و فراخوان مقالههاي مختلف و نيز دريافت مقالههاي پژوهشي از سوي اساتيد برجسته و دانشجويان مقطع دكتري و كارشناسي ارشد از يك سال قبل در حال انجام شدن بوده است، ابراز اميدواري كرد اين همايش بتواند بتواند يك محصول علمي و عملي در خصوص موضوع امنيت جنوب شرق كشور ارايه دهد.
دكتر صفوي همچنين بهرهمندي از تجارب اساتيد در قالب ارايه مقالههاي پژوهشي، استفاده از مقالههاي برگزيده در جهت شناخت مسائل محيط جغرافياي محلي و منطقهاي، كشف قابليتها و ظرفيتهاي منابع انساني و طبيعي و ارايه پيشنهادهاي علمي و عملي را از جمله مهمترين اهاف اين همايش عنوان كرد.
وي در ادامه به خصوصيات ويژه اين همايش اشاره كرد و افزود: بهرهگيري گسترده از اساتيد برجسته كشور در زمينه جغرافيا و نيز زمينههاي مرتبط ديگر بهرهگيري از مقولههاي برگزيده براي شناخت بيشتر منطقه جنوب شرق كشور و ارايه برخي از مقالههاي برگزيده در دو روز اين همايش و همچنين تلاش براي صرفا نظري نبودن مباحث ارايه شده در همايش بلكه عملي و قابل اجرايي بودن آنها از مهمترين خصوصيات اين همايش محسوب ميشود.
رييس همايش سراسري جغرافيا، توسعه، دفاع و امنيت در جنوب شرق كشور همچنين با حضور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در پي آن هستيم تا پيشنهاداتي براي طرح جامع آمايش سرزميني جنوب شرق كشور ارائه دهيم تا در آن مباحث توسعه اي، امنيتي و دفاعي ديده شود.
دكتر صفوي خاطرنشان كرد: هدف اصلي همايش، استفاده از تجربه هاي استادان و پژوهشگران علوم جغرافيايي، براي شناخت مشكلات و چالش هاي سيستان و بلوچستان در زمينه هاي اقتصادي، اشتغال و زيرساخت هاي اجتماعي و فرهنگي است.
وي با اشاره به اين كه سيستان و بلوچستان داراي منابع طبيعي فلزي و غيرفلزي، سواحل مناسب در درياي عمان و زمينه تجارت جنوب -شمال است، گفت: شناخت فرصت ها و قابليت هاي استان نيز از ديگر اهداف برگزاري اين همايش است.
فرمانده سابق كل سپاه تصريح كرد: ايجاد امنيت پايدار، كنترل مرز، توسعه زيرساخت ها مانند راه، راه آهن و بنادر، ايجاد زيرساخت هاي اقتصادي و امنيت با محوريت مردم، مواردي است كه در جنوب شرق كشور مورد توجه قرار دارد.
دكتر صفوي فقر، محروميت، خشك بودن آب و هوا، وسعت زياد، نبود كارخانه هاي صنعتي، كشاورزي و نبود زمينه اشتغال را از مشكلات اساسي جنوب شرق كشور دانست و خاطرنشان كرد: در اين همايش، در پي طرح مباحث اقتصادي، اجتماعي و امنيتي هستيم.
وي همچنين با اشاره به اين كه در بحث امنيتي، بايد 1267 كيلومتر مرز زميني جنوب شرق كشور كنترل شود، افزود: عمل نكردن دولت هاي همجوار به پروتكلهاي مرزي با ايران و نبود ثبات سياسي در افغانستان، مشكلاتي را در جنوب شرق كشور به وجود آورده است.
دستيار و مشاور عالي فرمانده كل قوا با بيان اينكه حضور نيروهاي فرامنطقهاي در افغانستان نيز، موجب افزايش توليد مواد مخدر و ايجاد مشكلات امنيتي براي ايران شده است، تاكيد كرد: سرنخ بسياري از مشكلات كه شروري مثل ريگي به وجود آورده بود، نيروهاي فرا منطقهاي هستند.
دكتر صفوي گفت: زمانبندي و ميزان بودجه مورد نياز، براي اجراي طرحهاي مورد اشاره بر عهده دولت، نيروي انتظامي و سپاه پاسداران است و در اين همايش در اين زمينهها پيشنهادات ارائه ميشود.
وي ادامه داد: پيشنهادات مطرح شده در اين همايش، اعم از مقالات علمي و يا پژوهشي، به شوراي توسعه شرق كشور به رياست وزير كشور ارائه مي شود.
رييس همايش سراسري جغرافيا، توسعه، دفاع و امنيت در جنوب شرق كشور تصريح كرد: نيروي انتظامي و سپاه پاسداران مي توانند از مباحث مطرح شده در همايش، براي كنترل مرزهاي افغانستان،پاكستان و مرز آبي درياي عمان استفاده كنند.