گزارش سفر علمي دانشجويان دوره دافوس سپاه و نيروي انتظامي به استان هاي اذربايجان غربي و شرقي :
حدود ساعت 16 سه شنبه مورخ 18/3/89 وارد فرودگاه اروميه شديم و مورد استقبال رسمي سردار فرمانده محترم نيروي زميني سپاه ، سردار فرمانده محترم قرارگاه حمزه و جمعي ديگر از فرماندهان و مسئولان ارشد استان قرار گرفتيم .
به واقع چنين برنامه هاي متراکمي آن هم در مناطق صفر مرزي و با حضور جمع کثيري از دانشجويان برنامه ريزي دقيق و هماهنگي عميقي را مي طلبد به همين دليل ساعت 22 همان روز آخرين جلسه توجيهي با مرور دقيق و جزء به جزء برنامه ها برگزار شد .
جلسه علاوه بر حضور دکتر صفوي ، و ديگر سرداران ، با حضور نمايندگان گروههاي دانشجويي اعزامي دافوس سپاه و ناجا برگزار شد و تا حدود نيمه شب ادامه داشت .
روز اول:
جلسه توجيهي با محوريت موضوعات و مسائل سياسي و امنيتي منطقه با سخنراني فرمانده قرارگاه برگزار شد . پس از آن به همراه دانشجويان دافوس سپاه و ناجا سلسله برنامه هاي بازديدي آغاز شد که مرز سرو ، خوي ، پل قطور و سلماس قسمتي از آن را تشکيل مي داد. نماز ظهر و عصر و ضيافت ناهار را ميهمان برادران نيروي انتظامي سلماس بوديم و بلافاصله به سمت شهرستان ماکو به حرکت خود ادامه داديم . در طول مسير در برخي از نقاط مانند پل قطور و … توقف هاي کوتاهي انجام مي شد تا اساتيد همراه و فرماندهان بومي، دانشجويان را با ابعاد مختلف انجا آشنا کنند . البته هنگام طي مسير نيز با توضيحات شفاف و تأثيرگذار برخي از فرماندهان افق گسترده و عميق تري از ابعاد مناطق فراروي دانشجويان قرار مي گرفت.
هنگام لحظات ملکوتي اذان مغرب بود که به شهرستان ماکو رسيديم و پس از استقبال فرماندهان و مسئولان ماکو جهت نماز و پذيرايي شام به موقعيت استراحت رفتيم .
در چهره يکايک دانشجويان ، اساتيد و ساير همراهان خستگي بسيار فراوان ناشي از برنامه هاي متراکم و سخت به وضوح قابل رويت بود اما گويي آنها خستگي را براي خدمت به نظام مقدس جمهوري اسلامي به جان مي خريدند .
روز دوم:
تمامي گروهها بخش ديگري از برنامه هاي بازديدي خود را آغاز کردند . مقصد شهرستان جلفا بود و حرکت در خط صفر مرزي رودخانه ارس انجام مي شد . در هر منطقه اي که وارد مي شديم مورد استقبال فرمانده هنگ مرزي اي که آن منطقه را تحت مأموريت داشت قرار مي گرفتيم و تا پايان حوزه مأموريتي هر هنگ ، دانشجويان از توضيحات فرمانده آن بهره مند مي شدند . بازديد از دو کليساي تاريخي با قدمت بيش از 1500سال و حضور در مقبره سرداران شهيد جنگ چالدران و اداي فاتحه از ديگر برنامه هاي حاشيه اي بود که با رنگ و لعاب تنوع ، خستگي را از تن بچه ها مي زدود . پايانه مرزي بازرگان ، چشمه ثريا ، جلفا و منطقه آزاد اقتصادي ارس و سد مشترک ارس از جمله نقاطي بود که دانشجويان از آن بازديد کردند و در هر مرحله با توضيحات مسئولين مرتبط اقدام به يادداشت برداري مي نمودند . فرمانده محترم قرارگاه عاشورا و سپاه عاشورا نيز در سد ارس به ما ملحق شدند. به محض ورود به منطقه آزاد اقتصادي ارس مورد استقبال مسئول منطقه قرار گرفتيم و براي پذيرايي و برنامه سخنراني به سالن اجتماعات فرمانداري رهسپار شديم . در انجا رئيس منطقه اقتصادي بيش از 30 دقيقه از مسائل مربوط به منطقه براي دانشجويان سخنراني کرد و پايان سخنراني او در حقيقت پايان کار روز دوم مأموريت بود . اکنون زمان استقرار در محل پيش بيني شده و انجام فرايض ديني و صرف شام بود .
صبح روز سوم و آخر مأموريت:
حرکت را به مقصد شهرستان تبريز آغاز کرديم و در مسير برخي نقاط توقف مي شد و فرماندهان براي دانشجويان صحبت مي کردند . پرسش و پاسخ هم که جزء لاينفک برنامه ها بود و بسته به نوع پرسش ، دکتر صفوي ، سردار اوصانلو ، سردار پورجمشيد ، سردار شايق ، فرماندهان هنگ مرزي و حتي اساتيد همراه پاسخگو بودند .
سه راهي خوي گويي حرف ها و سوالات بسياري را در دل خود ايجاد مي کرد و بيش از 30 دقيقه توقف در يکي از ارتفاعات مشرف به سه راهي انجام شد . گرماي طاقت فرسا و تابش مستقيم آفتاب به خودي خود در برنامه دشواري ايجاد مي کرد اما اين تمام ماجرا نبود چراکه چند نقطه دانشجويان با پاي پياده و براي آشنايي هرچه کامل تر و عميق تر ، بازديد هايي از ارتفاعات داشتند اما شوق علم آموزي براي خدمت به نظام ، انرژي خاصي به همه اعضاي گروه تزريق کرده بود .
تقريبا ظهر همان روز به تبريز رسيديم و پس از اقامه نماز و پذيرايي ناهار ، جلسه اي با سخنراني استاندار آذربايجان شرقي و برخي از مقامات امنيتي استان در محل استقرار انجام شد . پس از آن دکتر صفوي با ارائه برخي توضيحات تکميلي از جمع دانشجويان خارج شد و آنها به ادامه برنامه هاي خود پرداختند . اکنون آنها به پشتوانه تحصيلات خود در دوره و بازديد حضوري ، آشنايي کاملي با ابعاد پنهان و آشکار منطقه و مسائل گوناگون فرهنگي ، سياسي ، اقتصادي ، امنيتي ، اجتماعي و… پيدا کرده اند و به نظر مي رسد آماده تصدي مسئوليت و ايفاي وظيفه در آينده اي نزديک در منطقه هستند . و اين رويکرد علمي و تخصصي نيروهاي مسلح به مأموريتهايش است که علم و تخصص روز را به خدمت گرفته و اين فعاليت هاي بزرگ علمي و فکري ، پشتوانه ماموريتهاي نيروهاي مسلح غيرتمند و سلحشور کشور به شمار مي رود.