بزرگترين رسالت انقلاب اسلامي ما در مقياس جهاني پس از پيروزي انقلاب اسلامي و تشکيل دولت جمهوري اسلامي ، احياء فرهنگ و تمدن اسلامي در مقياس جهاني است.
سردار سرلشكر پاسدار دكتر سيد يحيي صفوي ، دستيار ومشاور عالي فرماندهي معظم كل قوا ، در چهارمين اردوي آموزش متمركز كتابداران ، با عنوان بصيرت كتابدار كه به همت نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور ، برگزار گرديد ، به تشريح ويژگيهاي فرهنگ و تمدن اسلامي و رابطه آن با دفاع مقدس پرداخت و گفت: بزرگترين رسالت انقلاب اسلامي ما در مقياس جهاني پس از پيروزي انقلاب اسلامي و تشکيل دولت جمهوري اسلامي ، احياء فرهنگ و تمدن اسلامي در مقياس جهاني است. از نظر بنده حدود 400 سال قبل شيخ بهايي در دوران صفويه با استفاده از قدرت پادشاهان آن زمان پايه گذار يک فرهنگ و تمدن اسلامي در ايران شدند و آن فرهنگ و تمدن تا اندازه اي به عراق، پاکستان، هندوستان و آسياي مرکزي رفت. حضرت امام (ره)و مقام معظم رهبري حضرت آيت الله العظمي خامنه اي در قرن حاضر احيا گر فرهنگ و تمدن اسلامي جديد در مقياس جهاني هستند. زير بناي اين فرهنگ و تمدن جديد از نظر من بر مبناي قرآن و سنت رسول خدا(ص) و عترت طاهرينش و سابقه فرهنگ و تمدن اسلامي مي باشد.
وي ادامه داد: به نظر مي رسد که پس از پيروزي انقلاب اسلامي بزرگترين رخداد تاريخي که در ايران به وقوع پيوست و يک بازتاب جهاني داشت ، هشت سال دفاع مقدس مي باشد که بر سه عنصر رهبري، ايدئولوژي و مردم متکي بود. براي اولين بار فرمانده کل قواي ايران يک مجتهد جامع الشرايط، بود. امام يک عارف به تمام معنا بودند. امام بزرگوار ما جنگ را فرماندهي و مديريت کرد و به پيروزي رساند. مديريت و رهبري امام فقط شامل ايران نبود، ايشان عراق، کشورهاي منطقه، آمريکايي ها و شوروي ها را مديريت کرد. هيچ جلسه اي بين سران شوروي و آمريکا نبود که يک موضوعش جنگ ايران نباشد. چه کار کنند که ايران شکست بخورد. در اين جنگ يک اعتلاف جهاني عليه ايران بود که رهبري سياسي جنگ را آمريکايي ها عهده دار بودند.
رهبري و مديريت و فرماندهي کل قوا امام(ره) در مقياس جهاني بود و اين جنگ را به پيروزي رساندند
سرلشكر صفوي در ادامه به تبيين دلايل پيروزي جمهوري اسلامي ايران در جنگ پرداخته و گفت:عراقي ها و حاميانشان به هدفشان نرسيدند. هدف اول آنها سقوط جمهوري اسلامي بود. ايران و جمهوري اسلامي سقوط نکرد و اين رژيم بعث عراق بود که سقوط کرد و آثاري از آن نيست. عراق اشغال نظامي شد.صدام آمده بود که خوزستان را اشغال کند اما اكنون عراق هشت سال است که اشغال نظامي شده، بيش از يک ميليون کشته شدند، سه ميليون آواره و هزاران نفر زخمي و معلول شدند. هنوز هم عراق به هم ريخته است و اقتصادآن در دست آمريکايي هاست. شوروي هم که هزاران موشک و هواپيما به عراق داد و دستش به خون جانان ما آلوده بود چه بلايي سرش آمد. در سال 1991 ميلادي کشور اتحاد جماهير شوروي 15 تکه شد.
کويتي ها هفت ساعت دوام نياوردند و ملت ما هشت سال دوام آورد.عراقي ها هرچه در کويت بود را بردند
کويتي ها براي باز پس گيري کشورشان دست به دامان شيطان بزرگ، آمريکا و متحدانش شدند و در سال 1991 عراق را از کويت بيرون کردند. ما دست به دامان چه کسي شديم؟
ما سرزمين نمان را پس گرفتيم و براي گوشمالي آنها، در سال 1360 با اجازه امام وارد عراق شديم تا به دشمنان بفهمانيم ما آنها را تا خانه هايشان تعقيب خواهيم کرد. براي آنکه به آنچه اراده سياسي ايران بود دسترسي پيدا کنيم. فاو را گرفتيم و در کربلاي 5 به دروازه ها ي شرقي بصره، و ده کيلومتري آن رسيديم. ما مي گوييم اگر يک واحد نظامي به ده کيلومتري شهري برسد که برد توپخانه آن شهر را هدف قرار دهد، آن شهر سقوط کرده و نا امن است.
دكترصفوي از ديگر دلايل پيروزي جمهوري اسلامي ايران در جنگ هشت ساله را ،معرفي عراق بعنوان آغاز گر جنگ دانست و به بيان ديگر دستاوردهاي هشت سال دفاع مقدس پرداخت و افزود: آنها مي خواستند جلوي صدور انقلاب اسلامي را بگيرند. ملت ما با همان ايدئولوژي که انقلاب کرد ، ديدند که اين جنگ مي خواهد انقلاب و نظام نو پايشان را از بين ببرد و سرزمينشان را اشغال کند، تمام جوانان، زنان و مردان ايران با فرمان امام براي دفاع قيام کردند. فرزندان امام در خط مقدم ارتش، سپاه ، عزيزان جهاد سازندگي و کميته ها در اين هشت سال درخطوط اول جبهه ها بودند. مدارس، بازارها، دانشگاه ها، روستاها و کتابخانه ها و… عمق جبهه ها بودند.
وي ادامه داد: عزيزان من يک ملتي جنگ را جلوبرد که ايدئولوژي اش اسلامي بودو ملت ما براي خدا استقامت کردند، رزمندگان ما با نام خدا مي جنگيدند. دفاع مقدس يک مکتبي بنام مقاومت اسلامي شکل داد. مکتب مقاومت اسلامي ايران در لبنان حزب الله و در فلسطين مقاومت اسلامي حماس را شکل داد. 1 ميليارد و560 ميليون مسلمانان جهان تحت تاثير انقلاب اسلامي و هشت سال دفاع مقدس يادگرفتند که چگونه در مقابل آمريکا بايستند. وامروز از دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت مي توان در ايجاد فرهنگ اسلامي استفاده کرد.
اين استاد دانشگاه با اشاره به تصويب درس آشنائي با دفاع مقدس ، گفت: با همکاري وزارت علوم 2 واحد اختياري درس آشنايي با دفاع مقدس را در آن وزارتخانه به تصويب رسانديم که در مقطع ليسانس همه دانشگاه ها ارايه شود و الان سه سال است که اين درس در دانشگاه آزاد اسلامي ارايه مي گردد و با وجود آنکه دانشجويان براي گذراند واحد بايد هزينه پرداخت کنند با استقبال خوبي موا جه شده است.
دستيار و مشاور عالي فرماندهي معظم كل قوا در ادامه به بيان نقش كتابداران و كتابخانه هاي عمومي كشور در احياء فرهنگ و تمدن اسلامي پرداخت و گفت: نقش کتابداران و کتابخانه هاي عمومي اين است که فرهنگ دفاع مقدس را به زبان هاي مختلف و کاملا دقيق ارايه دهد. من مطمئن هستم که يکي از رسالت هاي يزرگ نهاد کتابخانه ها عمومي و شما کتابداران محترم مي تواند احياء فرهنگ و تمدن اسلامي باشد. آن چشم انداز آينده اي که براي شما تهيه شده است را اگر بتوانيدعمل کنيد مي تواند کارساز باشد.